Waar kan je nieuwe altcoins terugvinden?

doorredactie

Waar kan je nieuwe altcoins terugvinden?

De opkomst van de Bitcoin, en Altcoins uiteraard, is niet onopgemerkt gebleven. Het aantal investeerders is in de afgelopen jaren ongelooflijk gegroeid. Dat is enerzijds te danken aan de publiciteit, maar het heeft ook nog een andere (simpele) verklaring.

In de loop der jaren zijn er simpelweg zéér veel verschillende Altcoins op de markt gebracht. Dat betekent dat een koper ook meer keuze heeft en daardoor neemt het totale volume uiteindelijk toe. Maar, waar kan je nieuwe Altcoins terugvinden? Het kan namelijk prijstechnisch erg lonend zijn om een Altcoin te kopen vlák na de introductie.

Om de nieuwe Altcoins terug te vinden, zal je enkele webpagina’s in de gaten moeten houden. Wij hebben deze drie webpagina’s voor jou op een rijtje gezet.

Coinmarketcap
Deze website wordt door menig investeerder gebruikt. Op deze website is zéér veel informatie over de verschillende coins te vinden, waaronder de crypto koersen, de total market cap, het volume in de afgelopen 24 uur en de verschillende aankoop-mogelijkheden.

Maar, Coinmarketcap heeft ook nog een andere interessante pagina; de Recently Added pagina. Op deze pagina worden de allernieuwste Altcoins geplaatst. Hou deze pagina dus zeker in de gaten!

BitcoinTalk forum
Het BitcoinTalk forum is één van de grootste Engelstalige fora op het internet. Dit forum heeft bekendheid verworven door de bekendmaking van Vitalik Buterin. Buterin is het brein achter Ethereum en Ether. Op dit forum heeft Butering destijds de Etheureum technologie aangekondigd.

Dit forum heeft een hoop bezoekers en daardoor kan je hier ook veel nieuwe Altcoins terugvinden.

Bitcoin Garden Forum
Een ander interessant en populair forum is het Bitcoin Garden Forum. De naam doet het niet vermoeden, maar op dit forum wordt over allerlei soorten Altcoins gesproken. Nee, dus niet alleen over Bitcoin.

Op dit forum worden veel nieuwe altcoins aangekondigd, voornamelijk in het subforum Coin Home.

Als je bovenstaande webpagina’s in de gaten houdt, kan je achter de allernieuwste altcoins komen. Als je er op tijd bij bent, kan je wellicht een zeer profijtrijke trade maken. Succes!

doorredactie

Cryptovaluta in Europa

In Europa is er nog vrij veel onduidelijkheid over de wetgeving rondom cryptovaluta. Zo valt er nog het een en ander te discussiëren over de fiscale verplichtingen die cryptocurrency met zich meebrengt. Het lastige aan dit probleem is dat veel accountants of adviseurs niet het juiste advies kunnen geven, omdat er hier simpelweg nog gewoon te weinig over bekend is.

Crypto fiscaliteiten

Als je eigenaar bent van cryptovaluta moet je hier belasting over betalen. Veel mensen hebben eigenlijk echt geen flauw idee hoe het nu eigenlijk zit met de fiscale verplichtingen rondom het cryptogeld. De Belastingdienst ziet cryptovaluta als vermogen en daarom zit het ook in box 3 als het gaat om belastingaangifte. Hier vallen ook onder andere spaargeld, een vakantiehuisje en aandelen onder. Dit is de uitleg in een notendop, maar je kunt voor meer informatie altijd contact opnemen met een accountant. Door heel Nederland is wel een specialist te vinden. Zo kan je in het Noorden van het land terecht bij een accountantskantoor in Groningen.

Europese regelgeving cryptovaluta

Europa moet net als de rest van de wereld openstaan voor bitcoin en andere cryptovaluta. Maar dan moeten de consumenten en beleggers wel beter worden beschermd tegen de risico’s van het handelen in dit ‘virtuele geld’. Dit is gebleken uit de eerste bijeenkomst van de Europese Commissie over cryptovaluta.

De risico’s in het beleggen van cryptovaluta zijn vooral dat de koersen extreem wisselvallig zijn en het erg lastig is voor niet professionele beleggers om hierin te gaan beleggen. Ook is cryptovaluta erg kwetsbaar voor illegale doeleinden zoals witwassen.

G-20

De twintig grootste economieën van de wereld zijn laatst bij elkaar gekomen in Buenos Aires, Argentinië om het over cryptovaluta te hebben. De aanleiding tot dit topoverleg was of er maatregelen getroffen zouden moeten worden om de reguliere burger te beschermen tegen de grote risico’s van beleggen in cryptocurrency. Landen zoals de VS, Frankrijk, Duitsland en Japan hebben al eens aangegeven dat ze samen tegen cryptovaluta’s op wilden trekken.

doorredactie

Wat is cryptovaluta?

Toen in 2008 de grote Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, waren veel mensen bang dat ze de bij hun ondergebrachte eigendommen kwijt zouden raken. Kort hierna heeft Satoshi Nakamoto zijn uitvinding genaamd “bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” gepubliceerd.

De bedoeling van deze uitvinding was dat mensen zonder gebruik te maken van een derde partij, zoals de overheid of een bank, betalingen kunnen verrichten. Op deze manier is de eerste cryptovaluta geboren genaamd de ‘bitcoin’.

Verschillende cryptovaluta

In 2009 is bitcoin de eerste cryptovaluta op de markt geworden. Tegenwoordig heb je honderden verschillende soorten cryptovaluta, veel van deze zogenaamde ‘coins’ verdwijnen ook weer snel van de markt. Er zijn een paar coins die boven de rest uitsteken en dat zijn vooral de bitcoin, maar ook Ethereum, Ripple en Digibyte coins die steeds bekender worden.

Ook zijn er heel veel cryptocoins al gefaald. Ter indicatie: 46% van de 902 op de markt gebrachte cryptomunten uit 2017 heeft gefaald.

Investeren in cryptovaluta

Met cryptovaluta kun je betalen, maar de verhalen die je waarschijnlijk hebt gehoord over cryptovaluta gaan negen van de tien keer over de grote winsten die mensen hebben gemaakt met het investeren in bijvoorbeeld de bitcoin of andere coins. Even als voorbeeld: Iemand die in 2009 voor €50,00 aan bitcoins heeft gekocht zou nu multimiljonair zijn. En mocht je nou ‘pas’ in 2017 zijn ingestapt dan had je aan het einde van dat jaar bijna 2000% winst kunnen maken.

Altcoins

Zoals eerder in dit artikel vermeld, is bitcoin de grondlegger van cryptovaluta. Daarnaast heb je nog een flink aantal ‘andere’ coins zoals bijvoorbeeld ripple of ethereum. Dit zijn de ‘altcoins’ wat afgekort is van alternative coins. De reden dat de andere munten deze naam hebben gekregen is omdat de coins na bitcoin worden gezien als alternatieven op de grondlegger.

Kortom komt het er dus op neer dat alle andere coins op de bitcoin na dus ‘altcoins’ worden genoemd.

 

doorredactie

Cryptocoins zijn de toekomst

Over een paar jaar zijn alle valuta een cryptocurrency. Althans, als we de bankiers van Goldman Sachs mogen geloven. Het gaat hier dan voornamelijk om de achterliggende technologie, de blockchain. De bankiers voorspellen dat deze technologie ook op de reguliere valuta toegepast gaat worden. Zo zal in de toekomst de Amerikaanse dollar bijvoorbeeld een cryptocurrency zusje kunnen krijgen. Wat houdt dat eigenlijk precies in?

De blockchain technologie

Traditioneel gezien hebben we geld op een rekening bij de bank. Hier wordt al ons salaris op overgemaakt en als jij voor vliegtickets betaald hebt, maken je vrienden hier hun verschuldigde deel naar over. Dat doen ze dan vanuit hun bankrekening. Dit vinden wij de normaalste zaak van de wereld, maar in de toekomst zal dat misschien wel veranderen. Met de blockchain maak je geld niet over van bankrekening naar bankrekening. Er zijn geen banken die tussen de transactie zitten. In plaats daarvan maak je het rechtstreeks over naar de persoon die de vliegtickets heeft voorgeschoten. Deze transactie wordt vervolgens geregistreerd in een keten van transacties (de chain).

De app die alles veranderde

In 2013 werd het bedrijf Circle opgericht. Zij creëerde een app waarmee je cryptomunten over kunt maken. Het bedrijf wordt inmiddels gesteund door de Amerikaanse bank Goldman Sachs en Chinese zoekmachine Baidu (vergelijkbaar met Google). Via deze app kun je heel gemakkelijk én gratis geld overmaken naar andere gebruikers  overal ter wereld, zonder dat daar een bank aan te pas hoeft te komen. In de toekomst kun je ook investeren in cryptovaluta via deze applicatie.

Bitcoin en fiat geld

Schakelen we straks allemaal over?

Zoals gezegd investeert de Amerikaanse bank Goldman Sachs flink in de Circle app. Dit doen ze omdat ze denken dat de dollar veel potentie heeft als cryptomunt. Veel mensen zijn nu nog zeer terughoudend wat betreft het investeren in cryptomunten zoals de Bitcoin, omdat de waarde zo snel verandert. Als je kijkt naar de koers van de dollar, zie je dat die veel stabieler is. Een combinatie tussen deze twee valuta zou dus perfect zijn. Dit is wat de bank ook in gedachte heeft. Circle wil de cryptomunt USD Coin introduceren, waarbij de waarde van de munt gekoppeld is aan de dollar. Dit zou voor veel mensen het laatste zetje kunnen zijn om toch te investeren in een online munt. Het zou dus goed kunnen dat we in de toekomst allemaal gebruik maken van de blockchain technologie.

doorredactie

Geld lenen om te investeren in Cryptomunten?

Vaak hoor je dat mensen geïnvesteerd hebben in cryptomunten en daar een vermogen mee verdiend hebben. Super leuk allemaal, maar je hebt wel een startkapitaal nodig om überhaupt te kunnen investeren. Heb je er al eens over nagedacht om hier geld voor te lenen? Een kleine lening (en daarmee een kleine investering) kan al een groot effect hebben op je bankrekening. Kleine leningen hoeven niet duur te zijn en zijn minder risicovol dan grote leningen.

Klein geluk

Als je slim investeert in cryptomunten, heb je niet veel startkapitaal nodig. Als je je kansen spreidt kun je al snel je inleg zien verdubbelen. Doe goed je onderzoek naar welke munten op dit moment het hardst stijgen, lees je in en doe je huiswerk. Had je in 2011 €10,- in Bitcoins geïnvesteerd en op hun hoogtepunt verkocht, dan had je nu €330.000 kunnen hebben. Hoe stom dat je dat toen niet gedaan hebt! Veel kenners denken dat de koers in de toekomst nog sterk zal gaan stijgen, dus het is nog zeker niet te laat!

Kleine lening

Als je begint met het investeren van een paar honderd euro, kun je al aardig ver komen. Het makkelijkste is om te kijken of je dit geld van vrienden of familie kan lenen. Zij vragen vaak geen rente over het geleende geld en je kunt ze makkelijk op de hoogte houden van de stand van zaken. Als zij sceptisch reageren of het geld simpelweg niet hebben, kun je ook kijken naar een kleine lening verstrekker. Er zijn allerlei organisaties die zich specialiseren in kleine leningen, dus ga eens op zoek naar de lening die bij jouw wensen past.

fysieke cryptomunten

BKR registratie

Als je een lening aangaat, wordt deze geregistreerd bij de stichting BKR. Als je een nieuwe lening aangaat, zal de verstrekker kijken naar jouw BKR gegevens. Als je al eens in de problemen bent gekomen met het afbetalen van een lening, wordt dat ook hier geregistreerd. Je krijgt dan een negatieve codering en dit kan het moeilijk maken om een lening  te krijgen. Let er daarom wel op dat als je geld leent, je de lening ook op tijd afbetaalt.

doorredactie

Specialistische accountant voor het MKB

Het voordelig als u een accountant vindt die met u mee kan groeien, ook wanneer u krimpt kan dit handig zijn. Het is daarom belangrijk om een specialistische accountant in te schakelen van een gerenommeerd kantoor. Hierdoor kunt u altijd gebruik maken van de mogelijkheden die schaalvergroting bieden om aan soms verkoopt u wat meer en de andere keer bijvoorbeeld wat minder, dat maakt bij ons niks uit. Wij helpen u daar waar nodig.

Een accountant die kennis heeft van het MKB

Het is handig als u in zee gaat met een accountant die verstand heeft van alle regels op het gebied van MKB bedrijven. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde voordelen die u kunnen behalen als u start met u MKB bedrijf, de eerste paar jaar kunt u ook belastingvoordelen genieten. Een specialistische accountant kan u hier alles over vertellen en een duidelijke en overzichtelijke jaarrekening opstellen zodat u weet welke koers vaart met uw bedrijf.

Ook wat anders met een agrarische achtergrond

Wij hebben een aantal accountants die gespecialiseerd zijn in agrarische bedrijven. Ook op dit gebied zijn er namelijk speciale regels van mijn rekening mee kan houden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de hoeveelheid mestbelasting die betaald moet worden, op dit gebied heeft u echt een specialistische accountant nodig. Wacht niet langer en neem contact op met een van de accountant die wij voor u klaar hebben staan.

Ook voor uw persoonlijke belasting

Dan is het natuurlijk ook nog handig dat u dezelfde accountant kunt inschakelen om hun persoonlijke administratie op orde te houden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de aangifte van inkomstenbelasting of belastingzaken om trend ontroerend goed. Voor alle vragen kunt u terecht bij uw vaste accountant via Alan.nl.

doorredactie

Bitcoin kopen? Of toch Ethereum? Dit moet je weten

Het begon ongeveer tien jaar geleden met een experimenteel, maar toch ook baanbrekend onderzoek, gepubliceerd door ene Satoshi Nakamoto. Het was een pseudoniem van een wetenschapper die we nog steeds niet kennen, maar hij veranderde een hoop in de digitale en financiële wereld, zo blijkt inmiddels.

Cryptovaluta, vaak ook cryptocurrencies genoemd, zijn digitale munteenheden die steeds gebruikelijker worden. De valuta werden eerst vooral gebruikt om mee te handelen en snel rijk mee te worden, maar met name voor de grote munten komt nu ook steeds vaker een nut naar voren.

De vraag is echter: welke valuta moet ik in investeren, waar moet ik op letten en wat moet ik weten over de munten?

Bitcoin: waar het allemaal mee begon

Zonder twijfel is de Bitcoin de meest bekende cryptomunt en ook direct de grootste. Het was de munt waarmee de wereld van cryptocurrency werd begonnen en lijkt nog altijd de meest voorname kandidaat om een serieus betaalmiddel te worden.

Sterker nog, van alle munten op dit moment kun je met de Bitcoin het meest op het gebied van betaalmogelijkheden.

Tegelijkertijd is zelfs de Bitcoin nog erg bewegelijk in waarde. Ook wordt er gezegd dat enkele kleinere munten innovatiever zijn en daarom in de toekomst een grotere kans van slagen hebben dan Bitcoin.

Ethereum: misschien toch de toekomst?

Ethereum is op dit moment ongeveer half zo groot als Bitcoin en bijna twee keer zo groot als de nummer drie van de meest omvangrijke cryptocurrencies. Je mag dus wel zeggen dat ook Ethereum een speler is om rekening mee te houden.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de technologie achter Ethereum flexibeler is dan die van de Bitcoin en breder ingezet kan worden. De technologie is op zo’n manier ontwikkeld dat de technologie ook gebruikt kan worden voor diverse andere doeleinden, alsmede andere cryptocurrencies.

Daarmee lijkt Ethereum een stap verder te zijn dan Bitcoin, maar feit blijft dat Bitcoin groter en bekender is.

Waar koop ik Bitcoin en Ethereum?

Je koopt Bitcoin en Ethereum bij online handelshuizen die zelf de munten inkopen en doorverkopen. Je kunt onder meer op deze website lezen waar je de munten het meest voordelig kunt kopen.

Een nieuwe website is Blockport. Blockport combineert een exchange met een sociaal netwerk. Zo kun je andere handelaars bekijken en imiteren wanneer je het idee hebt dat het een handelaar is die goed bezig is.

doorredactie

Hoe begin je met het investeren in cryptocurrencies?

Investeren in cryptocurrencies is in de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden. Er zijn een groot aantal Nederlanders die Bitcoin, Ethereum en andere digitale valuta in hun beheer hebben in de hoop dat deze munten in waarde stijgen. Een van de gevaren aan investeren in cryptocurrencies is dat er geen toezichthouder is. Je bent zodoende zelf verantwoordelijk voor de aanschaf en het beheer van je digitale valuta. Dit maakt dat het investeren in cryptocurrencies niet zonder risico is.

Anderzijds is in het verleden gebleken dat de waarde van deze digitale munten explosief kan stijgen. Dit bleek onder meer uit de stijging van de waarde van Bitcoin eind 2017. Juist die explosieve groei en de kans op een hoog rendement maakt investeren in cryptocurrencies interessant voor veel mensen.

Zorg voor een veilige digitale portemonnee

Om te kunnen investeren in cryptocurrencies is het allereerst belangrijk om jezelf goed in te lezen op de werking hiervan. Heb je bijvoorbeeld al een digitale portemonnee aangemaakt om de verschillende cryptocurrencies in op te kunnen slaan? Bij het aanmaken van zo’n portemonnee krijg je een zogenaamde “private key”, die als pincode dient. Zorg dat je deze sleutel op een veilige plek bewaart. Zo heb je altijd toegang tot je portemonnee en daarmee tot je munten.

Zelf digitale munten kopen op internet

Bitcoin of Ethereum kopen is in de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden. Er zijn verschillende Nederlandse websites waarop je deze en verschillende andere munten met iDeal kunt kopen. Houd de website Coinmarketcap.com in de gaten om de koers van de verschillende digitale valuta te kunnen volgen. Op deze website vind je de koers van meer dan 1.500 verschillende munten. Via een online beurs, vaak een exchange genoemd, is het mogelijk om in de munten te handelen en ook de minder bekende digitale munten te kopen.